+31 878 704 512 

Wat is WiFi?

Meer dan deze omschrijving is het eigenlijk niet:

Wi-Fi is een certificatielabel ('logo') voor producten voor draadloze datanetwerken, die werken volgens de internationale standaard IEEE 802.11 (draadloos ethernet of wifi). Producten die volgens deze standaard werken maken gebruik van radiofrequenties in de 2,4GHz- en/of 5,0GHz-band die onder voorwaarden zonder licentie gebruikt mogen worden. De eisen voor dit logo worden vastgelegd door de Wi-Fi Alliance.
Bron WiKipedia.org https://nl.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi.Maar eigenlijk staat WiFi voor de meesten onder ons voor draadloos internet. Want daar gaat het allemaal om we willen verbonden zijn met het internet om informatie op te halen en te kunnen delen. En zeg nou zelf, zonder internet willen / kunnen we niet meer. Dus als er een probleem is met het internet dan is er paniek en krijg veelal het WiFi netwerk de schuld.

Slot opmerking:
Draadloze techniek of wel radio signalen is spelen met de natuurkundige wetten en principes. We zouden de grenzen daarvan graag willen verleggen, maar dat gaat niet lukken. Dus we zullen moeten leren omgaan met de onvermijdelijke beperkingen.

Over het Wi-Fi logo gebruik
Van de Wi-Fi Alliance is het niet toegestaan het kale Wi-Fi logo te gebruiken om aan te geven dat er een draadloos netwerk aanwezig is. Voor het gebruik van het officiële Wi-Fi logo moet je als fabrikant lid zijn van de Wi-Fi Alliance. Nu was er een uitzondering voor het Wi-Fi ZONE logo. Dat mag gebruikt worden door aanbieders van een draadloos netwerk zoals WiFi4Rent.
Maar wil je toch een rechten vrij Wi-Fi logo gebruiken ga dan naar de Wi-Fi Alliance website en download daar een logo naar keuze. http://www.wi-fi.org/who-we-are/our-brands